tiistai 25. joulukuuta 2007

Mums nams

Suunnittelin mitata vyötärön ympärykseni ennen joulua, mutta harmikseni jätin sen tekemättä. Olen syönyt, paljon - kaikki on siis ihan kivasti. Varmuudeksi kävin vielä vieraissakin puputtamassa rosollia, porkkanalaatikkoa, perunaa ja kakkua. Ison palan (ja pienen toisen palan..) possukakkua, kakkua joka oli ihan oikean porsaan näköinen. Pikkuisen hiersi aktivistin mieltä, mutta taikinaa, hilloa ja crèmeähän sen vaaleanpunaisen marsipaanikuoren alla vain oli.

Huolista ja ennakkoahdistuksesta huolimatta eilinen oli ihan rauhallinen päivä. Aamu alkoi kiukutellessa, olin väsynyt ja riehuin kuusen kynttilöiden kanssa puolitoista tuntia. Kannatti, lopulta olin melko tyytyväinen kuusen valaistukseen ja koristeisiin. Ihanaa, kun saan ripustaa joka ikisen vihreän, punaisen ja pinkin pallon sekä kultaisen kävyn oksille, kieputtaa kultaista nauhaa mielinmäärin ilman valituksia. Vanhemmat eivät koskaan pitäneet minun tavastani koristella, se oli liian "epämääräinen ja törkyinen". Haha, nyt tein sen seesteinen hymy kasvoillani!

Olin ollut kiltti tyttö, kun sain toinen toistaan ihanampia lahjoja. Mainittakoon se hajuvesi jota pyysin ja myös toivomani teekannu paljastui paketista. Se onkin vekkuli, ihan kuin Aladdinin taikalamppu, katsokaa itse. Se on rautainen, pikkuruisen kannen alla on siivilä teelehtiä varten ja arvioisin että tuossa hauduttaa 3-4 kupillista teetä. Oikein mieluinen lahja kummitädiltä. Kirjasaldokin kasvoi, olisi pitänyt aavistaa että kirjanystävää muistetaan Finlandia-voittajalla. No, minä luen sen uudestaan. Sitkeästi. Ensimmäisellä lukukerralla en mieltynyt tuohon teokseen. Nyt sain myös vihdoinkin Väinö Linnan esseet, melkoinen minitiiliskivi täynnä kahden millin tekstiä. Siinäpä onkin jo hurjasti lahjoja, olen vieläkin yhtä hymyä kun oletin joulun jäävän ihan köyhäksi.

Tänään olen viettänyt ihanteellista joulupäivää: lojunut sohvalla ja katsellut J:n kanssa dvd:itä, napsinut puoli rasiaa konvehteja ja tutustunut lahjakirjoihin. Juuri näin on hyvä viettää joulua :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysinpäs sinut taas, vanha ystäväiseni! Kuinka sitä voi muisti tehdä näin pahat kepposet, että unohtaa oman sähköpostiosoitteensa? Paha, paha... Onkohan tämä alkavaa dementiaa jo alle 40-vuotiaana? Hhmmm...

Toivotan sinulle, rakas ystävä, hyvää ja rauhallista joulua sekä turvallisen ihanaista uutta vuotta 2008!

Lämpöisten halien kera auringonkukkametsa : )

Saima kirjoitti...

Tosiaan ihana teepannu! Tuollaisessa tee pysyy kauan kuumana. Ja ihanaa kun olet saanut viettää mukavaa joulua!

Tiitiäinen kirjoitti...

Hei auringonkukkametsä, onpas kiva törmätä vanhoihin tuttuihin! Aina kun joku ns. ex-lukija (erittäin hyväntahtoinen ilmaus paremman puutteessa) pyllähtää paikalle, tulee sellainen mukava tunne. Muistan silloin ensimmäisen blogini, sen järkyttävimmän. Minäkin olen ehtinyt muuttaa jo kolmesti joten ei ihme jos meinaa tippua kyydistä ;)

ano: Niin muuten varmasti pysyy, yksi plussa lisää!

Rauhallista tapaninpäivää ja uuden vuoden odotusta molemmille :)

Anonyymi kirjoitti...

On mieluista lukea, että olet viettänyt mukavia joulunpyhiä !
Tosi huippukivä teepannu. Leppoisia teehetkiä !