perjantai 2. toukokuuta 2008

Mayday

Tuntuu ettei ahdistuksella ole rajoja. Ettei masennuksella ole pohjaa. Eikä energialla kattoa. Olen Minni Hiiri merihädässä. Mayday mayday.

Ja perjantain sitaatti:

"Aina kun uppoat pakonomaiseen ajatteluun, välttelet sitä, mikä on. Et halua olla siellä, missä olet. Tässä. Nyt."

Echart Tolle teoksessa Tyyneys puhuu

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä Tolle ärsyttää minua, kun tajusin, että harva varmaan haluaa olla "siinä mikä on nyt", jos se on tunteja kestävää ahdistusta ja masennusta päivästä toiseen! Miksi siinä pitäisi haluta olla? Miksi pitäisi sietää kärsimys? Kaikelle on rajansa! Mitä elämää se on, että vain on siinä tuskassaan sitten? Mitä _hyötyä_ on siitä että on läsnä jopa fyysisessä kivussa? Ei se läsnäoleminen poista ahdistusta eikä ainakaan estä sitä ettei se huomenna tulisi uudelleen.

Oletko samaa mieltä? Mulla on meneillään kapina ikuista henkistä tuskaa vastaan...

Tiitiäinen kirjoitti...

Minä käsitän Tollen puheet niin, ettei kärsimys, tuska, kipu ja masennus "kestä" läsnäoloa. Että jos kykenee läsnäoloon, nämä tunteet väistyvät.

Eihän se ihan noin helppoa ole! Mutta ajatus sinänsä kiinnostaa minua, koska en oikein kykene läsnäoloon.

Anonyymi kirjoitti...

No sitähän hän tarkoittaa, mutta en usko sen toimivan. Arvaa montako läsnäoloharjoitusta olen tehnyt pahimpina hetkinä - ja on liian ahdistavaa tajuta se, kuinka paljon oikeasti ahdistaakaan! Minusta Tollen jutut toimivat väliaikaisessa alakulossa, jonkinlaisessa shokkitilassa jostain tietystä tilanteesta tai lievemmässä masennusahdistuksessa. Tai sitten minunkin tapauksessani toimisi, jos ensin tekisi vuosien päivittäistä työtä sen eteen - siihen ne päivät sitten kuluisivat eri harjoituksissa, siinä missä esim. lääkkeiden avulla voisi tehdä jotain muutakin kivaa, ei vaan kestää ja keskittyä... Minä kykenen keskittymään ja olemaan läsnä kun voin edes suht hyvin, mutta pahimpina päivinä ja kuukausina heitän piutpaut omille filosofioilleni! (Itse olen meinaan Tolleen jokin aika sitten hurahtanut.)

Tiitiäinen kirjoitti...

No minä en meinaa hurahtaa Tolleen, sen verran korkealentoisia juttuja mies viljelee ;)