tiistai 23. syyskuuta 2008

Mind, filled with fairytales

Suomi kohahti taas, otan osaa tapahtuneeseen mutta yritän pysyä kaukana kaikista tapahtumaan liittyvistä keskusteluista. Pian jokainen tyrkkää oman pikku hopealusikkansa suomalaisten nuorten kammottavaan tilanteeseen. Kun on niitä mielenterveysongelmia niin paljon ja mitäs niille tehtäs ja tällanen ei saa missään nimessä toistua ja sitä ja tätä ja tota. Niin. Onhan niitä ongelmia. Tällaiset traagiset yksittäistapaukset ovat kylläkin ääriesimerkki niistä. Eivät kaikki turvaudu väkivaltaan. Sen verran oma ruostunut lusikkani hipaisee soppaa.

Minä en suoraan sanottuna keksi yhtäkään hyvää keinoa, jonka avulla kaikki apua tarvitsevat nuoret saisivat hoitoa. Itse olen onnekas. Tiedän sen. Ja olen siitä kiitollinen.

En vain siltikään voi hyvin. Joten mitä sitten vaikka kaikki saataisiinkin hoitoon?

1 kommentti:

marina kirjoitti...

Luin äsken yhdestä blogista että masentuneet eivät syyllisty sen kummemmin väkivaltaan. Kyseessä on usein narsistinen häiriö - halutaan huomiota, ja eihän tavan itsarilla sitä saa. Lehtiin pääsee vasta joukkomurhalla. Psykopaatteja ei voi oikein auttaa elleivät ne itse sitä halua. Olen ihan samaa mieltä! Kyse on jostain muusta kuin masennuksesta ja perusmt-ongelmista.