keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

45 min

Viime vuonna 4000 ihmistä jäi masennuksen takia työkyvyttömyyseläkkeelle, eläkkeelle jäävä on useimmiten koulutettu 50-vuotias nainen. Lähteenä 45 min, mtv3.

Uupumus ja masennus voi toki (vihaan tokittelua, mutta toki toki silti) johtua puhtaasti ikävästä työilmapiiristä, liian vaativasta työnkuvasta jms. mitä ohjelma mainitsi - MUTTA juuri tänään radiouutisista kuulin tutun faktan: yleisimmin masennuksen juuret ulottuvat lapsuuteen/nuoruuteen. Kyllä se vaan minun pienestä mielestäni on niin, että jos potilaita hoidettaisiin jo nuorena (itselläni on se onni, että hoitoa on ollut mahdollista saada), vältyttäisiin monelta työkyvyttömyyseläkehakemukselta. Tämä siis voisi olla uusi suunnitelma, ja toivottavasti onkin. Mutta totta kai he, ketkä elivät sitä aikaa kun lasten ja nuorten hyvinvointi ei vielä ollut in, joutuvat vääntämään vitsaa nyt aikuisina. Ja ansaitsevat eläkkeen mikäli sitä tarvitsevat.

Ei jaksa jatkaa palopuhetta, samaa p*skaa kuin joka puolella nykyään.

Juoksin metsässä ympyrää. Se on selkein muistikuva tästä päivästä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei


Näitkös uusimman Voimalan, jossa puhuttiin myös masennuksesta ja terapioista: http://areena.yle.fi/toista?id=1213074

Kannattaa katsoa.

- Johannes -

Tiitiäinen kirjoitti...

En, mutta pian näen :) kiitos vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Googletin toistuvaa masennusta (hoitsu tänään sanoi että mulla on pikemminmkin se kuin bipo) ja löysin blogisi. Hirmu mielenkiintoinen! =) Tutustun paremmalla ajalla enemmän. Nyt märehdin omia juttujani... =/ Mullakin on blogi, sinne on salasana. Kai voin sen tässäkin antaa... Laitoin sen koska minut tunnistettiin mutta ei kai yhdessä paikassa sen julkituominen maailmaa kaada?! Siis: OiPouk. Jos haluat siis käydä lukemassa! =)