keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Just breathe, breathe

Näinä pahoina päivinä kaipaan osastoa ihan mielettömästi. Haluaisin vetäytyä takaisin siihen pysähtyneeseen maailmaan turvalasien takana. Siellä on lupa olla sairas, väsynyt, itsetuhoinen, ahdistunut, tuskastunut, yksinäinen, itkuinen - kukaan ei tuomitse. Kaikki ovat samassa uppoavassa veneessä, jota yritetään vetää rantaan. Täällä oikeassa maailmassa täytyy jaksaa, pitää yrittää, ei saa luovuttaa, ei edes hetkellisesti. Minun on pakko esittää. Eikä siinä mitään, haluan itsekin uskoa siihen minään jota näyttelen, mutta sisimmässäni uppoan ja uppoan vain.

Samaan aikaan toivon, että päivät kuluisivat, mutta pelkään sitä kun ne kuluvat. Ne vain menevät, monta päivää hukkaan, koko kesä hukkaan, ei jäljellä mitään, olen pian yksin. Ahnehdin aikaa, haluan kuluttaa sitä nopeasti jotta löytäisin jotain helpottavaa. Jos voisin, hosuisin elämäni loppuun heti, ihan vain tietääkseni onko minun varalleni mitään suunnitelmaa. Olisinpa jo se mummo kiikkustuolissa kissojen keskellä, voisin kirjoitella tätä tietäen mitä minulle tapahtui, mikä minusta tuli. En hätiköisi enää, sillä kestettävää ei olisi paljon jäljellä.

Mutta entäs jos ihan oikeasti hosun ja häsellän koko elämäni sellaisella kiireellä, etten ehdi nähdä ympärilleni? Silloin istun siinä tuolissa, tönäisen jalalla vauhtia ja sanon kissoilleni, että minulla oli aina liian kiire, en ehtinyt elää, että elämä on jo ohi. Joten kunpa osaisin nyt 21-vuotiaana rauhoittua ja keskittyä pieniin asioihin, niihin mitä minulla on jo nyt. Mutta kun en osaa. En pysty.

Jos painaisin päätäni peukalolla, se poksahtaisi kuin kuplamuovi. Ihan liikaa kysymyksiä ja ajatuksia mielessä, ne kiertävät ympyrää kiihtyvällä tahdilla ja pelkään lopputulosta. Tiedän jo etukäteen, että monen päivän skitsoilun jälkeen tulee stoppi, loppuräjähdys. Koskaan ei voi arvata mikä sen laukaisee, kuinka paha se on, ja mitä minusta jää jäljelle. Ehkä pieni riekale, ei täältä helpolla pääse. Muuten olisin mennyt jo.

5 kommenttia:

stella kirjoitti...

puit juuri sanoiksi mun suurimman huoleni... muuta en dilemmaan osaa sit sanoakaan, muuta kuin et voimia <3 seurailen blogiasi.

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt tee itelles mitään. Kävitkö koskaan Katilin blogissa? Se on niin surullinen juttu...

Mulla oli pahasti masentuneena ihan sama olo, että päivät valuu käsistä enkä tee mitään mutta samalla toivoin elämän olevan pian ohi. Eikö tosiaan lääkitystä voi korjata?

Wendy kirjoitti...

Mä aina välillä unohdan että me ollaan samanikäisiä, tunnut aina niin paljon vanhemmalta. Sulla on ihan liikaa tuskaa sydämelläs jo noin nuorena. Toivoisin että osaisin sanoa jotain mikä helpottais mutta tiedän että kun on tarpeeks syvällä, mikään mitä muut sanoo ei auta. Mutta muista ettet ole yksin. Ihmiset valehtelee. Harvalla on asiat niin hyvin kun ne väittää koska niitäkin hävettää. Se nätti tyttö jonka näit bussipysäkillä, se mummo kaupan jonossa, nekin voi olla ihan rikki sisältä. Sä et ole yksin etkä huonompi kun muut. Virtuaalihalit täältä taas, toivottavasti saisit pian ympärilles oikeat kädet jotka rutistais ja helpottais pahaa oloa.

Tiitiäinen kirjoitti...

En tiennyt Katilista, tosi surullista :´( Pistää taas miettimään tätä bipolaisen elämää.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä... Bipoillahan itsaririski on tosi suuri. On kurjaa, ettei ole keksitty meille kunnolla sopivaa ja tehoavaa lääkitystä. Katili oli vielä rapid cycling eli tosi vaikea muoto. En ole vieläkään oikein tajunnut asiaa, ja se ahdistaa ja surettaa tietysti vielä. =(